Europaresan

Weekendresa till Liverpool

Kanske en weekendresa till Liverpool, England är det som ligger på tur nästa gång du planerar att resa. Flyg från Stockholm till Liverpool kan vara lite knepigt då det inte går direktflyg. Då kan det vara enklare att ta sig till Köpenhamn och flyga direkt till Liverpool därifrån.

Fotboll

Om du har ett intresse av fotboll så är ett besök på Anfield Arena ett måste. Innan du åker så se till att göra ett besök på Sam Dodds och beställ hem en matchtröja och andra supporterprylar så du kan känna dig som en i gänget på matchen.

Shopping

Du behöver egentligen bara besöka shoppingcentrat Liverpool One som ligger på Hanover Street i centrum av staden. Det är inga problem att tillbringa en hel dag bland alla butiker som ligger i den gallerian. Mycket designermode finns i populära butiker som Peter’s Lane.

Nöje

Leta upp Ye Cracke som ska ha varit John Lennons favoritställe om du vill uppleva bra musik. Om du har ett mer intresse för konst och kultur så är Albert Dock stället du ska besöka som för övrigt är gratis att besöka. Konst från 1500-talet blandas med moderna konst från idag.

Restauranger

Det finns en hel del trendiga matställen att besöka i Liverpool. En av de lite finare restaurangerna är The Art School Restaurant. Var ute i god tid och boka bord om ni vill vara säkra på att få plats och prova avsmakningsmenyn som är en de bästa som går att få.