Europaresan

Vandra i Sverige

vandra_313668611

Sverige är bland annat känt för sin vackra natur vilket gör det till ett perfekt resemål om man till exempel vill vandra eller på andra sätt uppleva naturen. I texten nedan kan du hitta några av de bästa och mest populära platserna i Sverige att vandra.

Höga Kustenleden

En av Sveriges mest kända vandringsleder är den så kallade Höga Kustenleden. Denna upplevelserika vandringsled är 128 kilometer lång och går från Hornöberget i söder till den lilla hamnstaden Örnsköldsvik i norr. Den slingrar sig genom gamla urskogar och över majestätiska berg. Om man är intresserad av vandring så får man helt enkelt inte missa denna fantastiska upplevelse.

Kebnekaise

Kebnekaise är Sveriges högsta berg och är också ett extremt populärt resemål för de som gillar att vandra i berg. Det finns flera olika sorters vägar man kan ta för att nå toppen både svårare vägar för mer erfarna vandrare men också vägar som är mer anpassade för nybörjare.

Om du är trött på Sveriges natur och istället vill uppleva någonting nytt och spännande så kan man ju alltid fundera på att resa runt och vandra i andra länder. Det kan ju dock underlätta om man först kollar in vilka länder som har bra natur och är kända för sina vandringsleder.