Europaresan

Testa campingsemester

Camping är det mest populära sättet att turista på i Sverige. Camparna står varje år för ungefär en tredjedel av alla gästnätter i landet. Det är ett relativt enkelt sätt att semestra men det kräver en del eftertanke och planering. Innan man drar iväg bör man ha kontrollerat att man verkligen har med sig allt man behöver.

Att tänka på

Det viktigaste är naturligtvis ett bra tätt tält som kan motstå väta. Sovsäckar är också viktigt, och liggunderlag eller luftmadrass om man väljer det. Ska man bo på en camping så brukar det finnas en hel del bekvämligheter där. Ofta finns gemensamma servicehus med kök, tvättmöjligheter, dusch och toalett. Ska man däremot slå upp sitt tält ute i naturen krävs det lite mer utrustning. Ett pålitligt stormkök är viktigt, då kan man alltid laga mat oavsett väder och vind. På tal om mat behöver man någonstans att förvara den, en stor kylväska håller dina matvaror kylda och fräscha. Ett annat tips, som kan verka banalt men som faktiskt kan visa sig vara ovärderligt, är att ta med sig snöre. Perfekt när man behöver hänga blöta kläder och annat på tork. Här hittar du fler packningstips inför campingsemestern.

Hitta rätt camping

Sverige har över 500 listade campingplatser spridda över landet så det är bara att välja och vraka. Längs Höga kusten, närmare bestämt i Örnsköldsvik, hittar man till exempel Mosjö Camping. Här bor alla semesterfirare bra på den vackra platsen invid Mosjön. Campingen erbjuder både tältplatser, stugor och en husvagnscamping. För den som vill testa camping för första gången kan det vara bra att göra research. I den här artikeln undersöker Dagens Nyheter vad den ovana förstagångscamparen behöver känna till. Allt från vilken grill man bör ha och hur man hittar den bästa platsen till vilka samtalsämnen som avhandlas i campingplatsens gemensamma tvättstuga. Det finns en hel del oskrivna regler som det kan vara fördelaktigt att känna till. Man vill ju inte komma på kant med tältgrannen!