Europaresan

Spanien

Ett land med väldigt mycket att erbjuda, vare sig om du är intresserad av att lära dig om landets historia eller ligga på en strand och sola så är Spanien något för dig.

Spanien är ett land med många intressanta möjligheter för turister, allt från stränder och gamla borgar till tapasbarer och fotboll i världsklass.

Barcelona är en stad som lockar många med sina sevärdheter och möjligheter, det finns ett nattliv för de som är festsugna, fotboll för sportintresserade och mycket annat intressant för den som vill turista här.

Staden är ett mycket populärt turistmål, många väljer att åka hit för att festa. Nattlivet i Barcelona är känt som ett av världens bästa, några av de mest kända klubbarna är Opium och Stutton. Många av nattklubbarna är öppet så länge som sju på morgonen, så det finns tid för att festa.

Lockar inte det så finns det alltid fotboll att kolla på, Barcelona FC är känt som ett av de bästa lag i La Liga, vilket anses som en av de bästa fotbollsligorna i världen. Barcelonas FC’s fotbollsarena, Camp Nou, kan hålla så mycket som 99.786 personer, vilket gör det till den största fotbollsarenan i Europa och den 13:e största i världen.
Men det finns även mer, till exempel så höll arkitekten Antoni Gaudi till i Barcelona där han har gjort en rad intressanta konstruktioner. Han är mest känd för konstruktionen av Sagrada Família, en enorm kyrka i Barcelona som ännu inte är klar. Hans arkitektur går att hitta i andra former än Sagrada Família, dessa går att hitta i runt omkring i Barcelona som till exempel Casa Milà.

Om inte stadslivet är något som lockar så har Spanien många orter med väldigt fina stränder, ett av de mest populära ställena för detta är Costa del Sol, vilket betyder solkusten. Kusten ligger längs den södra delen av Spanien med många städer. En av de mer populära städerna här är Málaga, där Pablo Picasso föddes. Staden har ett museum tillägnad honom med runt 280 av hans verk på plats.

Staden är med sina över 2800 år ett av världens största städer och har mycket historia. Stadens historia sträcker sig från 700 år f.k tills idag, mycket av stadens historia går att hitta genom olika byggnader och i museum.

Klassiska spanska maträtter  är Paella och tapas, något som borde testas om du är i Spanien. Paella är en rätt med ris, skaldjur, kyckling och många gånger kryddad med saffran. Tapas är smårätter, med en väldig variation som gör att de olika rätterna är otroligt många. Runt omkring i Spanien finns så kallade Tapasbarer, ställen där tapas serveras tillsammans med alkohol.