Europaresan

Skottland

Skottland är ett resmål som blivit mer och mer intressant på senare tid. Här finns så mycket att uppleva – här finns de genuina pubarna – underbart vacker natur – stora städer med mycket historia – golf och andra möjligheter till aktiviteter.

edingburgh

Den stad som vi vill tipsa om som resmål i Skottland är EdinburghEdinburgh Castle är den stora turistmagneten i Edinburgh även om det på senare tid blivit Harry Potter som förknippats med staden. Slottet ligger högt uppe på Castle Rock och är en fästning som började byggas redan i början av tusentalet. Här kan man vandra efter The Royal Mile som är den stora gatan i borgen. När man kommer in i borgen är det som att ha tagit massor med kliv tillbaka i tiden. Det är mycket fascinerande att gå utefter huvudgatan och se de medeltida husen och slotten kanta gatan.

skottlandDet kan vara svårt att själv planera sin resa till Skottland och därför vill vi tipsa om en researrangör som specialiserat sig på Skottland. Reseshopen har mångårig erfarenhet av gruppresor till de Brittiska öarna och har paketresor till Skottland som bjuder på många sevärdheter.

Golf

Den som är intresserad av att spela golf finner mängder av härliga golfbanor i Skottland. Naturen är fantastisk och här får man spela i miljöer man annars inte är van att spela. Några mycket fina golfbanor i Skottland är

Loch Lomond Golf Club i Dunbartonshire med en 18-hålsbana i ett mycket vackert landskap

Royal Dornoch Golf Club med två banor och sammanlagt 36 hål i Sutherland

Royal Aberdeen Golf Club har hela tre banor i vacker, kuperad terräng i Bridge of Don