Europaresan

Resa till Wales

Wales är något av en bortglömd pärla när man talar om resor till de brittiska öarna, då det mesta i huvudsak handlar om England, Skottland och Irland.

Wales med en yta dubbelt så stor som Skåne bjuder på en härlig natur med lummiga dalar och imponerande kustlinjer. De två största städerna är Swansea och Cardiff, vilka bägge ligger på den walesiska sydkusten. Totalt har Wales drygt tre miljoner invånare.

Wales

Vill man ha en naturupplevelse utöver det vanliga under sitt besök i Wales bör man besöka nationalparken Snowdania som återfinns i de norra delarna. Namnet kommer av bergstoppen Snowdania som sträcker sig 1 086 meter över havet. Nationalparken är ett av Wales mest populära turistmål med över 10 miljoner besökare årligen.

Precis som i övriga delar av Storbritannien finns även i Wales en hel del historiska sevärdheter, bland annat ett antal berömda medeltida slott och borgar som till exempel Conway Castle och Caernarfon Castle, som bägge ligger i norra delarna av Wales.

När man är i Wales bör man även ägna städerna Cardiff och Swansea ett besök, vilka bägge ligger vackert belägna på den walesiska sydkusten. I Cardiff hittar man bland annat Cardiff Castle samt den stora stadion Millennium Stadium med plats för 75 000 åskådare.

Även i Swansea finns en hel del sevärdheter som till exempel Swansea Castle med anor från 1200-talet. Strax väster om Swansea finner man också Gower Peninsula som är vida berömd för sina otroligt vackra scenerier.