Europaresan

Res till New York i vinter

818568-new-york-skyline

New York är en storstad och vilken stadsdel du väljer att bo i beror dels på vad du vill göra, dels vilken stämning du vill ha omkring dig.

Till exempel passar Brooklyn bra om du gillar matmarknader, mikrobryggerier och hipsterskägg. Föredrar du lugn och ro, breda avenyer och lyxbutiker ska du istället välja Upper East Side. Är du i New York för första gången rekommenderas Midtown – ligger mitt på Manhattan och härifrån är det praktiskt taget gångavstånd till alla de stora sevärdheterna som till exempel Empire State Building, Times Square och Fifth Avenue.

Diner, deli eller lyxrestaurang?

I New York öppnar en ny restaurang varje dag, så oavsett om du är sugen på flottig snabbmat eller att gå på lyxkrog kommer du att hitta vad du söker. Har du råd (och har bokat i god tid) ska du absolut passa på att gå på någon av restaurangerna listade i Guide Michelin eller White Guide, i New York finns många. Kolla in klassiska restaurangguiden Zagat för bra tips.

Och givetvis måste du äta på en riktig deli – ingenting är mer New York! Sätt dig vid ett laminerat bord, beställ en pastramimacka med pickels av en ålderstigen servitör och känn dig som en statist i en Woody Allen-film. Gott är det också!

Musik eller sport – varför välja?

När du besökt alla de klassiska sevärdheterna finns det fortfarande mycket kvar att göra. I en världsstad som New York finns det alltid någon teaterföreställning, musikal eller stor artist att se. Varför inte passa på att gå på Madison Square Garden och titta på en match? Här kan du se såväl boxning som basket och ishockey. Gillar du NHL är det såklart ett måste att se New York Rangers spela på hemmaplan!

För den som har svårt att bestämma sig är paketresor ett smart val. Kolla till exempel in GO Sport Travel, där du kan boka hockeyresor och även lägga till andra evenemang, som en musikal eller en basketmatch, så slår du två flugor i en smäll!