Europaresan

Planeringen av sommarens semester

Sommaren är snart här och du kanske håller på som bäst att planera er semester tripp. Kanske det är så att Europa är lockande och att ge sig iväg med bil genom Europa är kanske det som gäller i år.

Första anhalt

Mycket beror var ni startar i vårt avlånga land. Första anhalt innan ni lämnar moderlandet Sverige kan vara Malmö. Vårt tips är att stanna över en natt i Malmö. Boka boende på Elite Plaza Hotel en natt så ni är ordentligt utvilad innan ni beger er söderut.

Dagen efter då ni är ordentligt utvilade och ätit en god hotellfrukost så tar ni er över Öresundsbron till Danmark och vidare söderut. Alternativt så åker ni ner till Trelleborg och tar färjan över till Travemünde. Den tar en sju till åtta timmar så där hinner ni också ta igen er.

Använd kartor och GPS

Det finns många vägar att välja i Tyskland, både de som kostar mer men också billigare alternativ. Oavsett vilka vägar du väljer så måste du åka förbi både Hamburg och Berlin. Det finns som sagt flera rutter som kan vara värda att kolla in på väg söderut i Europa.

Med hjälp av kartor och GPS så blir det relativt enkelt att ta sig fram i Europa. Se till att du har surf på din smarta telefon om du använder den för kartläsning. Det kan vara värt att köpa sig en riktigt GPS med Europakartor som förenklar för dig.