Europaresan

Påskresa till de svenska fjällen

Planera påsk resan till fjälls redan nu så har du garanterat boende och annat klart för det stundande påsklovet. Som det ser ut just nu så kanske man tvekar att boka något men vi måste hoppas att denna pandemi har lugnat ner sig till dess. Det är svårt att veta vilka restriktioner det bli framöver men många av oss anpassade oss efter den första vågen och vi gör det även nu.

Något att se fram emot

Framtidstron måste finnas där för att vi ska kunna se framåt. En resa till fjällen kan göra oss gott efter detta år. Sol och skidor är en fantastisk kombination och inget gör oss så gott som fjälluften och ett par soliga dagar i backen. Se till att kolla igenom din utrustning redan nu. Det kan vara så att du behöver beställa något innan det är dags att åka. Det kanske är så att bara blir ett par solglasögon som behöver köpas för att du ska kunna åka iväg på din skidresa till fjälls.

Var ska man åka?

Det finns flera platser som är värda ett besök för att få bra skidåkning. Börjar vi titta längts norrut så kan Riksgränsen vara ett sådant ställe. Garanterat snö under hela vintern och långt fram på våren. En bra bit ner så hittar vi Tärnaby och Hemavan. Detta eldorado av backar där framförallt Ingemar Stenmark och Anja Pärson har kämpat på utför. Inte långt därifrån så hittar vi Kittelfjäll med sina raviner. Helikopterlyft till någon topp och friåkning är mycket populärt. För dig som bor långt söderut så finns det backar söder om Sälen som kan vara intressanta. Kungsberget i Gästrikland har 17 nedfarter och 10 liftar.