Europaresan

Paris

Den franska huvudstaden Paris är en stad man nästan bara måste åka till om man inte varit där tidigare, då här finns otroligt mycket spännande att både se och göra och det vad gäller alltifrån mat och shopping till kultur och historiska sevärdheter.

Sevärdheter

Paris är en stad med en hel del så kallade måsten. Eiffeltornet är så klart en självklarhet då utsikten från toppen är minst sagt imponerande. Även en promenad på Champs-Élysées för att se Triumfbågen är ett måste.

Museer

Museer finns det gott om i Paris. Har man inte varit i Paris tidigare bör man gå på Louvren, inte minst för att spana in Mona Lisa. Andra museer som också kan vara värt ett besök är bland annat Musée d’Orsay med målningar av bland andra Cezanne, van Gogh och Renoir, samt Musée de l’Orangerie som specilerat sig på impressionismen.

Mat och nöje

Gillar man mat kommer man inte bli besviken när man befinner sig i Paris då här finns allt man kan önska sig i matväg från sniglar och ostar till kött och skaldjur. Vad gäller nöjesliv så finns här också något för alla smaker från romantiska vinbarer till het nattpuls på stans klubbar.