Europaresan

On the road – i Sverige

Eftersom vi i Sverige är en del av den Europeiska unionen så är vi följaktligen också ett land av Europa. Då är det givetvis lämpligt att vi rekommenderar några guldkorn du på din semester kan besöka även hemmavid. Sverige är som vi vet ett väldigt avlångt land, och det gör att det tar faktiskt ganska lång tid om man skall besöka alla platser – och välja vilka. Så här kommer som utlovat några guldkorn.

Stockholm

Skall man besöka bara en stad så får det alla möjligheter till trots bli Stockholm. Stockholm på sommaren är en underbar skådeplats för en myllrande turism med människor från hela världen.

Slottet

SlottetTa bara en sväng till Gamla Stan och vandra dig sakta men säkert mot slottet så kommer du att stöta på en härlig blandning av människor och massor av souvenirshoppar, det vill jag lova. Vid slottet finns det guidade visningar i slottets innandömen under hela sommaren mellan 10:00 och 17:00, mer information om priser och grupprabatter hittar du på kungahusets hemsida.

Skansen

Efter slottsguidningen så tycker vi att det är dags att ta en promenad mot Sergels torg för att där hoppa på spårvagnen mot Djurgården för ett besök på Skansen. På skansen finns massor med djur och natur att skåda. Man kallar sig själva för ett friluftsmuseum. Perfekt för både barn och vuxen. Har man dessutom lust att se klassikern Allsång på Skansen som brukar ha sin premiär den sista tisdagen i juni varje sommar, så kan man givetvis även göra det. Befinner man sig på Skansen under dagen så kan man dessutom ta del av generalrepetitionen.

Gröna Lund

Men kanske återstår ändå, åtminstone för barnen, dagens höjdpunkt. Är man ändå på Djurgården och Skansen så är det svårt att motstå att besöka grannen, Gröna Lund. Gröna Lund är likt Skansen en klassisk favorit som idag inte är bara tivoli utan även underhållning, konserter och mycket mer. För öppettider, program om konserter, uppträdanden och mycket mer, kolla in hemsidan.

Norrland

Att besöka Norrland är möjligen lite otaktiskt uttryckt eftersom det är Sveriges i särklass största landsdel och således rätt svår att besöka i sin helhet. Men ett par insidertips kan du här få.

Örnsköldsvik

Området kring Örnsköldsvik är mycket vackert på sommaren, inte minst stadskärnan själv, där folk- och kafélivet verkligen lever upp under sommarmånaderna. En tur till inre hamnen är dessutom att rekommendera, både för den härliga känslan att sitta vid vattnet med glass i hand, och för den härliga strandpromenaden längs hamnkajen bort mot Framnäsområdet, Fjällräven Center (Modos hemmaarena), och ända bort mot Järvedsfjärden.

Mosjöns Camping

CampingÄr man ute med husvagn eller husbil så behöver man ju givetvis någonstans att campa. Det finns ett antal olika campingar i området, men vi vill föreslå Mosjöns Camping som ligger mittemellan Örnsköldsviks centrum och bruksorten Husum, cirka 1,5 mil ifrån båda. Mosjöns Camping är en gemytlig camping med en något gammeldags aura, men anläggningen är ganska nyligen renoverad och har fina faciliteter. Räkna in både bad, butik, minigolfbana och mycket mer.