Europaresan

London

Att resa till London har väldigt många av oss hunnit med. Och har du inte det så känner du förmodligen ändå till Big Ben, London Eye och Towern. Därför så är det inte detta vi ska fokusera på nu.

Istället ska vi fokusera på hur du hittar det bästa priset, smultronställen, vad vi tycker om maten samt saker att göra som kanske inte är ovanliga, men frångår den vanliga Madame Tussauds-svängen.

London

Billigaste flyget

Att flyga billigt är det första steget till att slippa punga ut multum för din totala resa, vilket kan vara nog så viktigt för den utan den största plånboken. Egentligen är det ingen stor konst idag att hitta ett billigt flyg tack vare internet, men du vill såklart hitta det billigaste.

Nu beror det förstås vilka dagar du har till förfogande att resa, men kan du välja fritt, kolla då upp vilka dagar som är billigast att flyga. Därefter så börjar du kolla på nätets alla flygaffiliates var du hittar det billigaste priset på angivna dagar. Men boka inte än, nej istället ska du nu ta en titt på specifika flygbolag som du vet flyger billigt till London och jämföra med dessa. Det är inte alltid man hittar de allra billigaste priserna i sökmotorerna, så det är bra att jämföra. Vi kan rekommendera Norwegian eller Ryanair som alltid har bra priser till London.

Att göra

Har du aldrig varit i London så är det förstås skoj att hinna med några av de vanliga turistfällorna – för de är ju turistfällor av en anledning. Men efter detta så kan det vara svårt att veta exakt vad man ska ta sig för om man inte har planerat, för det finns så otroligt mycket att göra i staden. Det beror helt enkelt på vad man är intresserad av, allting finns. Vi ska rekommendera tre saker.

  • Gå och se en musikal i London – Att se en musikal i London är en höjdare, och är tillsammans med New York och Broadway den plats i världen där du kan se de bästa musikalerna. Exempel på musikaler du kan se i London är Mamma Mia, Billy Elliot, Lejonkungen och många fler. Kanske inte den allra vanligaste aktiviteten för många, men det är helt klart värt det!
  • Besök Trocadero – Nej det är inte läskedrycken Trocadero vi menar, inte heller området där Eiffeltornet ligger benäget i Paris. Nej Trocadero är, eller var vad man kallar för ett ”entertainment complex”. Ett nöjeshus om man så vill med shopping, filmvisning, spel, restauranger och så vidare. Trocadero har funnits på sin plats på Coventry Street sedan sent 1800-tal, men under 2014 så stängs det och ska byggas om till hotell. Ännu finns det dock några delar som är öppna – så skynda dit och upplev innan det är för sent.
  • RAF Museum – Englands flygvapen förkortas RAF och betyder Royal Air Force. I de västra utkanterna av London så hittar du ett museum som är tillägnat RAF. Är du det minsta intresserad av flygplan så kommer du att trivas här. Här får du se såväl enorma flygplan som tar upp enorma hangarer själva, såväl som de små ettriga Spitfire-planen som engelsmännen så framgångsrikt använde under exempelvis andra världskriget.
  • Madame Tussauds – Londons kanske mest kända turistmål är Madame Tussauds vaxkabinett som har funnits i över 200 år i London. Ett besök där är väl värt att satsa på. Nyfikenheten har drivit miljoner av människor att besöka vaxkabinetten genom åren och stilla deras nyfikenhet över hur just deras favoritkändis ser ut om de mött han eller hon i verklighet. Många förvånas över hur korta och liten deras favoritkändis är, men det händer ju naturligtvis det motsatta också. Då kabinetten funnits med under så lång tid har det hunnit hända en hel del. Tyvärr träffades kabinetten av en bomb under andra världskriget och 352 formar förstördes tillsammans med biografen. I foajen finns ett självporträtt som Madame Tussaud själv gjorde 1842. Deras öppettider de flesta dagar mellan 9-18 och det är enkelt att ta sig dit vare sig du väljer tunnelbanan eller buss.