Europaresan

Italien

Ett mycket trevligt land med mycket att se och uppleva. Italien är ett land som länge har varit ett av de mest populära resmålen bland turister runtom i världen och det är inte så konstigt.

Att åka till Italien på semester är ett utmärkt val. Det som landet har att erbjuda en turist är otroligt mycket. Känd för sin otroliga mängd historia, men även för sin mat och dryck så är landet ett resmål med många alternativ.

Rom är väldigt populärt att besöka, huvudstaden har det mesta man kan önska sig. Hem till det mäktiga Colloseum, ett bevis på historian som finns i landet. Här slogs de kända gladiatorerna och Colosseum användes också för att fira soldater som kommit hem efter krig. Byggnaden är sliten efter alla århundraden och det är inte lika ståtligt som när den var aktiv. Men det är fortfarande en mycket ståtlig byggnad och ger en inblick i romarrikets storhetstid.

För den som vill åka till Pisa och se det berömda lutande tornet kan givetvis göra det. Det går tåg mellan Rom och Pisa dagligen. Innan tornet var färdigbyggt började det luta åt en sidan. För att försöka ordna det byggdes den sista våningen i en annan vinkel. Det hjälpte med lutningen, men bara till en viss det, tornet lutar ganska mycket ändå. Det är därför som den högsta våningen ser annorlunda ut jämfört med resten av tornet.

Venedig är en mycket vacker stad i Italien. Känd för sina kanaler, staden har länge varit ett mycket populärt resmål. Ett bra sätt att se och uppleva staden är genom de kända gondolerna som finns i staden. Dessa tystgående båtar är ett traditionellt sätt att ta sig runt i staden. Venedig har länge ansetts vara en av de mest romantiska städerna tack vare den vackra staden och gondolåkningen i staden.

Pompeji är en stad som begravdes i lava efter att vulkanen Vesuvius fick ett utbrott. Staden begravdes år 79 och blev bortglömd under många århundraden. År 1748 upptäckte arkeologer staden och utgrävningar började. Intakta byggnader och lik hittades i staden och  kunder studeras.  Mycket av det som begravdes i lavan har bevarats och går att skåda i muséet tillägnad staden.

I matväg finns det mycket Italien har att erbjuda. Pizza, pasta, vin och glass är ett par saker som Italien är känd för. Pizza är en av de mest populära maträtterna i världen och italienarna kan sina saker med pizzor. Vin är en annan stor sak som kommer från landet. Området Toscana ligger i den västra delen av Italien och är mycket känd för sina otroliga viner.

Som med andra Medelhavsländer så finns det många varma och härliga stränder i Italien. Ett flertal finns i själva huvudstaden. Det kan vara skönt att svalka sig i havet efter en varm dag i Rom.