Europaresan

England

England tillhör Storbritannien och hör där till den folktätaste delen av området. Huvudstaden London är en av Europas mest besökta storstäder och språket som talas i landet är inte helt svårgissat just engelska. England är känt för en mängd trevliga saker att uppleva och nedanför har vi listat några av dessa. Mycket nöje!

    • Anfield RoadFotboll – Det är kanske inte helt oväntat att fotboll kommer med på denna lista när det handlar om just fotbollens självutnämnda hemland, England. Fotboll i det här landet är vad ost och vin är för Frankrike, och hur din relation till sporten är, fantast eller ointresserad, så är det en upplevelse att uppleva Premier League på plats. Vi vill gärna rekommendera att du spanar in http://www.gosporttravel.com/fotbollsresor, där du kan hitta resor och biljetter till Premier League-matcher. GO Sport Travel, som företaget heter:s koncept, är att ordna hela paketet med både resa, boende och biljetter. Men det går även att köpa endast biljett. Är det inte så att du nödvändigtvis måste åka till London, så tycker vi att en tur till gamla anrika Anfield Road, i Liverpool, är en av de häftigaste fotbollsupplevelserna.
    • Parker – Att rekommendera parker kanske låter lite trist och tråkigt, men tro mig, vill du ha en avslappnande stund så är några timmar i någon av till exempel Londons alla stadsparker att rekommendera. Grönt och välskött, utan en massa skräp överallt. Londons största stadspark är Hyde Park och är verkligen en attraktion du inte får missa.
    • The most famous club in the world” – The Cavern är en klubb som öppnade redan 1957. Det är en klassisk engelsk klubb och en klassisk musikscen där det faktiskt spelas livemusik varje dag. Att klubben blivit klassisk och välkänd beror på att det lokala bandet, (klubben ligger i Liverpool) The Beatles, har spelat här närmare 300 gånger. Tycker du om Beatles så är detta ett måste. Du hittar som sagt The Cavern i Liverpool på adressen 10 Mathew street.
    • Harry Potter – Denna världskände lilla trollkarl har såklart sitt ursprung från England och dess skapare J.K Rowling. Böckerna om Harry Potter har översatts till runt 70-talet olika språk och sålts i den smått obegripliga summan av 400 miljoner kopior världen över. Filmatiseringen av böckerna har likväl dem blivit en internationell succé och inspelningsplatserna, plus filmstudio och museum lockar idag turister från världens alla hörn.
    • Madame Tussauds – Är världens mest kända vaxkabinett och ett av Londons, samt Englands främsta turistmål med otroliga mängder besökare årligen. Här kan du uppleva skrämmande lika avgjutningar och skulpteringar i vax av kända politiker, sportikoner, filmstjärnor, ja – kändisar i allmänhet. Många anser att detta vara en av de platser du måste besöka, för att fullända ditt besök i London på riktigt.