Europaresan

Besök vår egen huvudstad

Vi har fortfarande inte skriva något om vår egen, vackra huvudstad. Man kan inte resa runt hela Europa utan att stanna till och spendera några dagar i Stockholm. 

Boende

Det finns flera boendevarianter i huvudstaden. Egentligen kan man säga att det är få boendevarianter som inte finns i Stockholm. Vi tycker dock att man ska unna sig lite när man är i denna vackra stad. De vackra och lyxiga Elite Hotels finns över hela landet, ett flertal bara i Stockholm. De blandar tradition med modernt tänkande. För att bo så centralt som möjligt finns Stockholm Plaza alldeles intill Humlegården och ett stenkast från Stureplan. Rummen finns i flera varianter beroende på vilken prisklass man är ute efter och frukost ingår alltid i priset.

Att göra

Bara att promenera runt Gamla Stan är en upplevelse i sig. Här kan man se hus från 1600-talet, se kanonkulor som sitter fast i väggarna från gamla krig. Det är promenadavstånd från hotellet och från Stockholm centrum.

Det finns flera museum att ta del av, varav de kändaste är Narturhistoriska Riksmuseet och Vasamuseet. På Naturhistoriska kan du följa guidade turer eller gå själv. Här får du veta mer om livets uppkomst, vad som finns och har funnits i jordens utbud av flora och fauna. På Vasamuseet har man byggt museet runt den kungliga skeppet som tillhörde Gustav Vasa.

Är du ute efter spänning och skoj är Gröna Lund ett måste. Det går spårvagnar flera gånger i timmen från centrum och ut till Djurgården. Alldeles bredvid hittar du även ABBA-museet som öppnade nyligen.

Eller så kan du passa på att få se Stockholm från vattnet. Under sommaren anordnas båtturer med guider som berättar om områdena och om staden. Här kommer du verkligen att få se hur Stockholm är byggt med 57 broar på 14 öar. Det har skapat en otrolig skärgård som man verkligen måste se första hand för att uppskatta.

Förutom detta finns det otaliga nattklubbar och restauranger för de som vill känna på den riktiga Stockholmspulsen.