Europaresan

Besök Österlen

På Österlen i sydöstra Skåne finns det något för alla. Du som är turist kan se fram emot ett mycket trevligt besök, oavsett om du ska stanna en helg eller göra en längre vistelse. Med sin kombination av natur och kultur erbjuder Österlen många fina naturupplevelser. Passa på att vandra över blommande kullar, njuta av havsutsikten och besöka de berömda äppelodlingarna.

Berömda sevärdheter

Det finns många spännande platser att välja på. Mest känd är kanske Ales stenar. Det är Sveriges största skeppssättning, vackert belägen med utsikt över havet. Den fina kuststräckan Hammars backar med dramatiska stup ner mot havet på ena sidan och grässlänter på den andra, lockar också många turister. Här kan du därmed gå en lång och trevlig vandring.

Fina städer

De städer som finns i närheten är också värda ett besök. Du kan till exempel ta en titt online för att hitta lämpligt boende under din vistelse och för att få information mer information om vad som finns att se och göra i Ystad så klicka här. I kommissarie Kurt Wallanders hemstad finner du välbevarade gamla kvarter med korsvirkeshus och kullerstensgator. Du kan lätt föreställa dig att du rest tillbaka i tiden.

Staden Simrishamn lockar också många besökare. Här kan du besöka hamnen och något av de små fiskelägena längs kusten. Kanske vill du själv göra en fisketur? På Österlen är du alltid i närheten av havet, så det är mycket enkelt.