Europaresan

Berlin

Våren och sommaren är definitivt de bästa årstiderna att resa på, något som man givetvis också skall ta chansen om man har möjlighet. Har man inte budget till en lång resa finns det många härliga och spännande resmål på bara några timmars avstånd, som till exempel den tyska huvudstaden Berlin som vi tänkte kika lite närmare på här nedan.

Sevärdheter

Berlin fullkomligt kryllar av spännande sevärdheter. Bara genom att gå runt i stadens centrum kan man känna vingslagen av centrala skeenden i Europas historia. Landmärken som Brandenburger Tor, Riksdagshuset, Berliner Dom och Berlinmuren får man absolut inte missa när man befinner sig i den tyska huvudstaden.

Museer

Museer finns det också gott om i Berlin. En hel del av de är samlade på och i närheten av något som heter Museum Insel som ligger mitt i stadens centrum. Här hittar man bland annat Alte Nationalgalerie, Deutsches Historisches Museum samt DDR Museum.

Nöje och shopping

Nöjes- och shoppingutbudet är så klart också digert i staden. Den som gillar att shoppa bör bege sig till Kurfürstendamm som erbjuder shopping i världsklass. Är man däremot ute efter fest och hippa barer och klubbar är det Kreuzberg som gäller.