Europaresan

Att vandra i Europa

Har du varit och vandrat i de Svenska fjällen och kanske upplevt de vandringsleder som finns runt om i vårt fantastiska land. Då kanske det är dag att leta dig ut i Europa och uppleva något nytt. 

Det finns massor med vackra vandringsleder runt omkring i Europa, att få uppleva Europa till fots kan vara en av de mest fantastiska man kan uppleva. I och med att det finns så pass stort utbud så passar det för de flesta, allt från dom som vill ha lite tuffare utmaningar med lite klättring eller enklare varianter där det kan vara som en enklare promenad. Oavsett så kan man likna vandringar som meditation fast du rör på dig. Att vandra i vacker natur kan rensa dina tankar och du får motion samtidigt.

Cinque TerreÄlskar du Italien så vill vi tipsa dig om Cinque Terra ett oerhört vackert naturområde vid den Italienska kusten, där det finns flera vackra vandrings- leder som går mellan olika byar. Här kan man verkligen promenera lugnt och bara insupa det fantastiska miljön. Något som kan vara bra är att ha koll på dom lokala reglerna som kan finnas, det är inte alla som har allemansrätt som vi har i Sverige, det finns på en del ställen möjlighet att boka turer med guide men många leder följer man den markerade leden på egen hand.

Blir du sugen på att boka en resa och ge dig ut på någon av de vackra vandringslederna i Europa så kolla först in Expressens sida om 10 vackra vandringar i Europa där står det mer utförligt om bland annat Cinque Terra.

Och är du i behov något nytt inför din resa så surfa in på Länna Sport där du hittar det mesta för friluftsliv och framförallt rejäla vandringskängor för din vandring. Passa även på att köpa några sköna skor som du kan vila dina trötta fötter efter en dags hård vandring, du kan följa denna länk för att komma till den sidan!

Hoppas du kommer i väg på din vandring och lycka till!