Europaresan

Att tänka på vid resa

Det är en hel del att tänka på vid resa, speciellt om du ska resa långt och vara bort en längre period. Ska du bara åker bort över en helg inom Sverige så blir det betydligt mindre som behöver planeras även om den resan kräver en form av planering.

Det viktigaste om du åker på en längre tripp är vaccinationer, detta kollas upp i god tid innan du ska åka vilka som gäller för det land som du ska besöka. Europa är det inga problem men ska du österut eller till Balkanländerna kan det vara lite större krav på vaccinationer, att skydda sig mot Hepatit är vanligt när du ska åka charter med tanke på att så många internationella personer samlar på samma turistort. Se till så att biljetter är bokade och att du har dessa med dig när du ska checka in på flyget eller kliver på tåget.

Kolla upp vad som gäller i det land som du ska besöka, saker som man kanske inte tänker på är om du är rökare av e-cigaretter så kan det vara bra att veta vilka regler som gäller i det land som du ska åka till. På eSmokes så får du bra information om vad som gäller och du kan även handla dina produkter på den sajten. Det finns också kulturella skillnader att ha i åtanke, det är bra att läsa på om några vett och etikettregler i värdlandet.

Om du åker på en längre resa så kolla upp om du har möjligheter till tvättmaskin, om så är fallet så kanske du inte behöver packa med så mycket utan du kan tvätta dina kläder under den period du är på semester. Det kan även shoppas en hel del som du kan använda under tiden du befinner dig i landet.